Tentoonstelling 'Planet Gender' rond transseksualiteit

Print
Op initiatief van de dienst Emancipatiezaken opent op vrijdag 6 oktober een tentoonstelling over transgenderpersonen in het Boudewijngebouw, een gebouw van de Vlaamse overheid in Brussel.
Met de tentoonstelling 'Planet Gender' wil de dienst Emancipatiezaken het thema transgender in beeld brengen én bespreekbaar maken voor collega's en leidinggevenden op de werkvloer. Ook het personeelsblad van de Vlaamse ambtenaren, '13' brengt een getuigenis van een transseksuele Vlaamse ambtenaar.

Opdrachthouder Emancipatiezaken, Ingrid Pelssers: 'Het aantal transgenderpersonen mag klein zijn, toch moeten wij als grootste werkgever in Vlaanderen het voorbeeld geven van non-discriminatie. Competenties moeten centraal staan, niet het uiterlijk.'

In België is één op 16.500 man-naar-vrouwtransseksuelen en één op 40.000 vrouw-naar-mantransseksuelen. Aan de hand van fotoportretten en interviews geeft de tentoonstelling een beeld over gender en identiteit in onze samenleving.

Op vrijdagmiddag 6 oktober 2006 (van 12 tot 14 uur) wordt de tentoonstelling in aanwezigheid van de makers geopend. Planet Gender is tot 10 november en elke werkdag van 8 tot 18 uur vrij te bezoeken in het Boudewijngebouw, Boudewijnlaan 30, 1000 Brussel.