Nederlandse politicus Geert Wilders vreest "tsunami" van moslims

Print
Nederland staat aan de vooravond van een "tsunami van islamisering". Dat zegt de Nederlandse politicus Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid zaterdag in de Volkskrant. Moslims zullen de Nederlanse samenleving overspoelen en criminaliteit en overlast veroorzaken, klinkt het.
Het liefst ziet hij dat de grenzen meteen dicht gaan voor alle niet-westerse allochtonen. Volgens Wilders tonen de statistieken aan dat er een rechtstreeks verband is tussen de islam en criminaliteit. "Een op de vijf Marokkaanse jongeren staat als verdachte bij de politie geregistreerd. Hun gedrag vloeit voort uit hun religie en cultuur."

De voorman van de Partij voor de Vrijheid gelooft hoegenaamd niet in een gematigde islam. Nieuwe moskeeën zijn wat hem betreft uit den boze. "We hebben er gewoon te veel. Ik word gek van al die moskeeën."

Islamisering ziet Wilders momenteel als het grootste probleem in Nederland. Daarnaast pleit zijn partij voor een kleinere overheid, lastenverlichting en een harde aanpak van criminaliteit.