Poetin trekt van leer tegen Georgië

Print
De Russische president Vladimir Poetin is woensdag fel van leer getrokken tegen Georgië. Hij waarschuwde de regering in Tbilisi dat geen enkel land wegkomt met dreigementen aan het adres van Rusland, daarmee de voorzet gevend voor een motie in het parlement waarin de Georgische regering stevig wordt bekritiseerd.
"Ik zou niemand aanraden tegen Rusland provocerende en chanterende taal te gebruiken," aldus Poetin tegen de leiders van de facties in de Doema.

Rusland legde dinsdag alle transportverbindingen met Georgië en het postverkeer naar dat buurland tot nader order stil. Aanleiding tot de maatregel vormde de arrestatie, vorige week woensdag, van vier Russische officieren die zich volgens Georgië schuldig hebben gemaakt aan spionage. De vier werden maandag weliswaar vrijgelaten, maar Rusland blijft hun arrestatie zeer hoog opnemen. Het is voor het eerst dat Rusland een dergelijke maatregel heeft genomen tegen een voormalige sovjetrepubliek.

De Russische maatregel zal hard aankomen in het in economische moeilijkheden verkerende Georgië en dat lijkt ook de bedoeling te zijn.