Stan Collymore wil terug naar Premiership

Print
Stan Collymore heeft aangekondigd dat hij klaar is voor een terugkeer in het Premiership. Als speler van Real Oviedo gaf hij er in 2001 de brui aan. Inmiddels is Collymore 35 jaar, maar fitter dan ooit, zegt hij in een interview met de Daily Mirror.
"Ik ben ervan overtuigd dat ik sneller en sterker ben in het verleden. Geef me nog een maand en dan kan ik concurreren met iedere aanvaller in Engeland."

Collymore, die enkele weken geleden al in verband werd gebracht met een tijdelijke rentree als gastspeler in de Australische competitie, is bezig aan een pittig individueel trainingsprogramma van drie weken. Hij speelde in zijn loopbaan voor Crystal Palace, Southend, Nottingham Forest, Liverpool, Aston Villa, Fulham, Leicester, Bradford en Real Oviedo.

Volgens Collymore zijn de privéproblemen rond zijn persoon verleden tijd. Hij was nogal eens betrokken bij een opstootje, binnen en buiten het veld. Hij verbleef in een psychiatrische kliniek en haalde de krantenkoppen nadat hij zijn vriendin had mishandeld.

"Je zult mijn naam niet meer zien op de voorpagina's omdat ik ergens in de kleine uurtjes uit een bar ben geschopt met een dronken hoofd. Op zich staan er bij mij nog niet zo veel voetbalkilometers op de teller, ik ben niet versleten. Toen ik vijf jaar geleden stopte, was dat niet omdat ik fysiek een wrak was zoals Ian Wright of Paul Gascoigne."

Collymore bezocht het afgelopen WK en kreeg de kriebels. "Ik heb daar geen spits gezien waarvan ik dacht: dat niveau kan ik niet aan."