De Ceulaer mag weg bij Feyenoord

Print
Amper zeventien maanden nadat hij in de Kuip een contract tekende tot medio 2008, mag Benjamin De Ceulaer (22) alweer vertrekken bij Feyenoord. Tijdens de winterstop mag hij uitkijken naar een nieuwe club, zegt hij zelf.
De Ceulaer voelt zich onheus behandeld, maar blijft positief. "Ik scoor bij de tweede ploeg gemiddeld één keer per match. Op die manier wil ik scherp blijven om bij een mooie club terecht te komen."

Ook al zou hij het eerste jaar uitgeleend worden aan RKC, voor De Ceulaer kwam met zijn transfer naar Feyenoord vorig jaar zomer een jongensdroom uit. Het 'uitleenjaar' bij RKC werd bovendien een succes. Hij scoorde 7 keer in 25 wedstrijden en mocht het seizoen 2006-2007 bij Feyenoord beginnen.

De Ceulaer speelde regelmatig in de voorbereiding, startte in de eerste competitiewedstrijd tegen Groningen en viel een week later nog in tegen Heracles. Maar de resultaten van de club vielen tegen, het elftal werd door elkaar gehaald en Buijs, Léonard en Charisteas werden binnengehaald. Anderhalve dag voor het verstrijken van de transferperiode kreeg De Ceulaer volgens zijn zaakwaarnemer, Tony Dullers, te horen dat hij mocht vertrekken.

Dullers: "Koeman stelde dat hij Benji had aangegeven dat hij minder zou spelen. En dat Benji op 31 augustus aangaf dat hij niet op een aanbod van een andere Nederlandse club wou ingaan. Dat is niet fair. Koeman zette ons voor het blok: hij liet welgeteld 36 uur voor het verstrijken van de transferperiode weten dat Benji weg moest. En hij bracht met RKC zelf een nieuwe club aan. Dat is niet correct, we werden op die manier voor voldongen feiten geplaatst. Daarom weigerden we over een transfer te praten."

Een aantal clubs informeerde al, naast zijn ex-club RKC, NAC, Twente en Willem II polste ook Samporia bij zijn zaakwaarnemer. "Daar ga ik nu nog niet te veel aan denken," aldus De Ceulaer. "Ik probeer me zo goed mogelijk te amuseren bij Feyenoord en hoop dat er straks een mooie club uit de bus valt."