Rode Duivels zonder Jelle Van Damme tegen Servië

Print
Jelle Van Damme geeft definitief forfait voor de EK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels van zaterdag in en tegen Servië. De verdediger van Anderlecht kampt met een buikspierblessure. Hij wordt in de selectie van 22 spelers vervangen door Nicolas Lombaerts van AA Gent, die dinsdag uit voorzorg al bij de kern kwam.
Binnen de twee dagen valt er een beslissing over de kansen van de verdediger van Anderlecht om het duel tegen Azerbeidjan (11 oktober) te halen. "Jelle is onvoldoende hersteld. Hij krijgt nu verzorging bij zijn club", verklaarde bondscoach Vandereycken woensdag na de twee voorziene trainingen.

"Zoals in mijn tijd, heb ik de gewoonte opnieuw ingevoerd om twee dagen voor de wedstrijd, morgen donderdag dus, een rustdag in te lassen. Vanaf 17u00 woensdagavond krijgen alle spelers vrijaf. Vrijdag volgt dan nog een tactische training, vooraleer we naar Belgrado reizen. Voor deze groep zijn twee theoriesessies voldoende, ze spelen immers al zes wedstrijden en een hoop trainingen samen", aldus Vandereycken.

Hoewel de bondscoach zijn basiself pas na de laatste training vrijgeeft, weet hij al welke tactiek hij gaat hanteren. "Ik ken Javier Clemente, de Spaanse trainer van Servië, een beetje. Als ik me niet vergis, kiest hij tussen twee soorten opstellingen. Ik ga mijn spelers daar dan ook op voorbereiden", verklaarde Vandereycken, die niet uitsloot dat Vincent Kompany opnieuw op het middenveld zou spelen.

Daniel Van Buyten zou dan de leider van de defensie van de Duivels worden. De sterke centrale verdediger van Bayern München blaakt van vertrouwen. "We staan zaterdag voor een moeilijke wedstrijd in Servië, zoveel is zeker. Maar we trekken naar Belgrado om te scoren. Als we ons tevreden stellen met defensief spel, verliezen we, daar twijfel ik niet aan. Na Bayern is de nationale ploeg mijn tweede club. Net zoals in Duitsland, wil ik deze groep ook de wil om te winnen bijbrengen. Dat ontbrak volgens mij tijdens de voorbije WK-kwalificatie. Bij Bayern volstaat het niet om met 1-0 te winnen, daar moet je de tegenstand verpletteren", verklaarde Van Buyten.