Werd Lierse bedrogen?

Print
Het ziet er naar uit dat SK Lierse, de rode lantaarn in eerste klasse, flink is bedrogen.
De club zou maandagavond de samenwerking met de Oekraïnse topclub Shaktar Donetsk voorstellen, maar schrapte het onderwerp omdat VTM al over het akkoord had bericht. De commerciële zender bracht de steenrijke Shakhtarpreses Rinat Akhmetov in dat bericht in verband met de maffia.

"De tendentieuze berichtgeving" van VTM gooide volgens Liersemanager Danny Aras roet in het eten. "Alles stond op papier. We zouden extra middelen krijgen, zowel sportief als financieel," voegde een verongelijkte Leo Theyskens, de voorzitter van Lierse, daar aan toe. Volgens Theyskens daagde Akhmetov niet op omdat de VTM-reportage hem ter ore was gekomen.

Leo Theyskens vreesde maandag dat de deal definitief zou afspringen, maar vandaag ziet het er naar uit dat die deal er eigenlijk nooit is geweest en dat Lierse dus is bedrogen.

De kranten Gazet Van Antwerpen en Belang van Limburg sprokkelden reacties in Oekraïne en daaruit blijkt dat ze in de Sovjetstaat nog nooit gehoord hebben van SK Lierse.

"Gelul," noemt Henk Van Stee, een Nederlands bestuurslid van Shaktar Donetsk, het ganse verhaal. Uit navraag bij de luchthaven van Deurne blijkt ook dat de privéjet waarmee Akhmetov op weg zou zijn geweest naar België, nooit toelating heeft gevraagd om te landen. Dat is ook het geval voor Kortrijk.

"Niemand bij Shakthar weet hier iets van," vertelt Henk Van Stee. "Ik zit samen met onze general director in Londen. Die heeft zich meteen geïnformeerd bij andere clubmensen. Er is niets van aan. We zijn in Londen om de jeugdopleiding van Chelsea te bekijken. Met alle respect, maar we spreken dus wel over een totaal ander niveau. De naam van Lierse is nog nooit gevallen bij ons."