Strafvermindering voor KVM-trainer Peter Maes

Na een aanvaring met de scheidsrechter tijdens de rust van Union-KV Mechelen, drie weken geleden in tweede klasse, werd KVM-trainer Peter Maes naar de tribune gestuurd.

Belga

Het Sportcomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) behandelde de zaak en stelde een minnelijke schikking voor. Die hield in dat Maes gedurende vier weken de toegang tot de neutrale zone werd ontzegd werd. Er werd ook een boete van 200 euro aangerekend. Maes tekende verzet aan tegen het voorstel tot minnelijke schikking.

Dinsdag werd zijn zaak opnieuw bekeken en het Sportcomité van de KBVB milderde haar oordeel. Peter Maes krijgt nu gedurende twee weken geen toegang tot de neutrale zone. De sanctie gaat in op 12 oktober. KV Mechelen moet het dus in twee wedstrijden zonder hoofdtrainer op de bank stellen: de competitiematch op het veld van KVK Tienen en de bekerpartij tegen Germinal Beerschot.

In vergelijking met het eerste voorstel tot minnelijke schikking werden dus twee weken van de straf afgepitst.

Toch zijn die niet helemaal verdwenen. Het Sportcomité sprak immers ook nog twee weken voorwaardelijk uit. Wanneer Peter Maes in de loop van dit seizoen opnieuw een gelijkaardige aanvaring met het scheidsrechterskorps heeft, wordt de toegang tot de neutrale zone hem dus sowieso twee weken ontzegd.

In dat geval zou de Mechelse hoofdtrainer ook een flinke boete moeten ophoesten.