Woensdagnacht tweede reconstructie moord Joe

Print
In het Centraal Station in Brussel vindt in de nacht van woensdag op donderdag de tweede reconstructie plaats van de moord op Joe Van Holsbeeck.
Voor de eerste keer in het onderzoek zal het gerecht de twee Poolse verdachten met mekaar confronteren.

Volgens het Brusselse parket vindt de onderzoeksrechter een tweede reconstructie noodzakelijk om te weten wat zich precies afspeelde in het Centraal Station op 12 april 2006. Adam G. (17) - hij bracht de fatale messteken toe - zou tijdens de reconstructie voor het eerst geconfronteerd worden met tweede verdachte Mariusz O. (16). Die maakte de mp3-speler van Joe Van Holsbeeck buit.

Beide verdachten hebben uiteindelijk hun aandeel toegegeven, maar er blijft nog onduidelijkheid over wie precies wat deed. Zo was Mariusz O. naar eigen zeggen niet veel meer dan een toeschouwer en wijst hij Adam G. aan als dader. De wedersamenstelling moet de tegenstrijdigheden tussen de verklaringen van de twee ophelderen, zoals wie nu het mes op zak had.

De politie zal het Centraal Station woensdag omstreeks middernacht hermetisch afsluiten, nadat de laatste trein vertrokken is. Ze zal ook media en publiek op afstand houden. Die krijgen niets te zien, onder meer omdat de twee verdachten minderjarig zijn. Wie de identiteit van een minderjarige onthult, riskeert een straf.