Allochtonen slaan zwangere dochter van 'Blokwatchter'

Print
De 16-jarige Jasmijn Coeman kreeg maandag op de speelplaats van het SIHA in de Antwerpse Eikenstraat een pak slaag van een groepje allochtone jongens. Jasmijn is zes maanden zwanger.
BR> Opmerkelijk: haar vader Patrick Coeman, medewerker van de organisatie Blokwatch (die extreemrechts in de gaten houdt) maakt het verhaal bekend.

Jasmijn stond maandag op de speelplaats van het SIHA te babbelen met een vriendin, toen ze werd omsingeld door een groepje van zo’n 15 jongens van Marokkaanse origine. Omdat ze zes maanden zwanger is, is haar buikje goed te zien. ”Ze riepen 'vuile hoer',” vertelt Jasmijn. ”En ze gooiden met sigarettenpeukjes en blikjes. Toen de schoolbel ging, gaven twee jongens me een kniestoot en een vuistslag in mijn buik.”

De schooldirectie heeft goed gereageerd, zegt haar vader Patrick Coeman. ”Jasmijn werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. Zij en de baby stellen het goed.” De school belde ook de politie en plukte de daders uit de klas. Vader Coeman diende een klacht in tegen de belagers van zijn dochter.

Patrick Coeman is een medewerker van Blokwatch, een groep die het Vlaams Belang in de gaten houdt en acties tegen extreemrechts organiseert. Toch brengt hij zelf het verhaal van zijn dochter naar buiten en zegt hij duidelijk dat de daders van Marokkaanse origine zijn. ”Dat is inderdaad niet makkelijk te verzoenen met mijn acties bij Blokwatch,” zegt hij. ”Maar ik doe dit bewust. Ik ben een linkse jongen en overtuigd vóór een multiculturele maatschappij. Maar dat er problemen zijn met sommige bevolkingsgroepen mág je niet ontkennen. Als je een oplossing wil, moet je beginnen met het probleem bij naam te noemen.”