Zonhoven overschrijdt kaap van 20.000 inwoners

Print
Met de geboorte van Jutta Couvreur heeft Zonhoven de kaap van 20.000 inwoners overschreden. Jutta werd drie weken geleden geboren in Hasselt. Gisteren werd ze gevierd in het gemeentehuis.
Jutta is het derde kindje van John Couvreur en Christel Carolus uit de Nieuwstraat. Jutta werd geboren op 28 augustus in het Hasseltse Salvatorziekenhuis. Ze is het zusje van Jorre (6) en Catho (4).

De gemeente Zonhoven flirtte sinds begin augustus met de grens van 20.000 inwoners, maar met de geboorte van Jutta werd die kaap definitief genomen. En dat werd gisteren, samen met de trotse familie, gevierd in het gemeentehuis.

Omdat Zonhoven nu dus meer dan 20.000 inwoners telt, klimt ze op tot klasse elf van de gemeentewet. Het gemeentebestuur heeft dus recht op twee extra gemeenteraadsleden en één extra schepen, maar moet daarop wel nog zes jaar wachten. Dat komt omdat men hiervoor rekent met het aantal inwoners van het jaar voordien. Sinds de jaren vijftig is de Zonhovense bevolking meer dan verdubbeld. Dit jaar kwamen er tot nog toe meer dan honderd inwoners bij.