Vriendschappelijk: Griekenland - Ghana 1 - 1

THESSALONIKI -

Griekenland en Ghana speelden dinsdag 1-1 gelijk in een vriendschappelijke wedstrijd. Deze match was de eerste van drie vriendenmatchen die de Grieken deze week afwerken als voorbereiding op de kwalificatie voor het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea. Griekenland speelt verder donderdag tegen Moldavië en zaterdag tegen Estland.

Bart Vandermierde

BR>De veteraan Vassilis Hadjipanagis mocht van de Griekse Voetbalbond tegen Ghana 20 minuten opdraven als dank voor zijn bijdragen aan het Griekse voetbal. Hadjipanagis, alias 'de Nureyev van het Griekse voetbal', werd in 1975 vanuit de voormalige Sovjet-Unie gerepatrieerd en speelde 13 jaar lang voor Iraklis Thessaloniki. Ondanks zijn talent en vaardigheden speelde hij slechts één keer voor de nationale ploeg.

De Grieken begonnen agressiever aan de wedstrijd en namen na 12 minuten de leiding toen Thomas Kyparissis een voorzet van Stelios Venetidis in doel kon werken. Twee minuten later stopte doelman Dimitris Eleftheropoulos een schot van Augustine Ahinful met de voet. Middenvelder Costas Frantzeskos kwam dichtbij een verdubbeling van de voorsprong, maar zijn trap vanaf de uithoek van de zestien zeilde over het doel van Richard Kingson. Vier minuten voor de rust kwamen de bezoekers langszij via een vrijschop van Charles Akonnor. In de tweede helft trokken de Afrikaanse bezoekers een stevige muur op en beletten daarmee het scoren voor de Grieken. Toch kwamen de gastheren nog dichtbij de winning-goal toen een trap van Frantzeskos de lat raakte. Een vrije trap van diezelfde Frantzeskos werd door doelman Kingson nog in hoekschop gewerkt.