Discotheekuitbater Benny Strauven doet Jean-Pierre Van Rossem Ferrari cadeau

Gisterenmiddag overhandigde Benny Strauven, uitbater van de Halense discotheek Boccaccio Life, Jean-Pierre Van Rossem de sleutels van een droom op wielen: een knalrode, blinkende Ferrari 360 Modena. «Ik ben zeer vereerd om opnieuw met een Ferrari te mogen rijden,» zei de voormalige beursgoeroe voor hij met veel machtsvertoon de 400 paarden sterke motor liet grommen.

BR>De wagen blijft eigendom van de Boccaccio Life, Van Rossem mag er wel mee rondrijden. En er is ook goed nieuws voor de discotheekgangers. Vanaf 2000 wordt iedere week en testrit met Van Rossem op het circuit van Zolder verloot.

«Ik ken Jean-Pierre al van voor zijn vakantieverblijf in Sint-Gillis,» begint Benny Strauven zijn speech op sarcastische wijze. «Zo'n tien jaar geleden kwam ik voor het eerst met hem in contact. Dat was in de periode van de partij R.O.S.S.E.M. Wij zijn mekaar pas veel beginnen te zien na zijn vrijlating in juni. Jean-Pierre is sindsdien een stuk meubilair geworden in mijn discotheek. Ik wilde al langer op een exclusieve manier promotie maken voor mijn zaak. Volgens mij is Van Rossem de enige mythische figuur die in Vlaanderen nog rondloopt. Daaraan moet je natuurlijk een andere mythe koppelen, namelijk die van dé Italiaanse sportwagen bij uitstek: Ferrari.»

En exclusief is ie. Het is de enige rode Ferrari 360 Modena die er in België rondrijdt. Hij heeft nog wel een tweelingbroertje, maar die kart rond in een zilvergrijze kleur. Doel van de stunt: van de Ferrari een rijdend reclamebord maken. En dat kan geen probleem zijn met de talrijke stickers van de discotheek op het koetswerk.

Wild paard

Maar er is meer dan dat. De auto zal het uithangbord worden voor de zaak van Benny Strauven. Ieder weekend worden er lotjes uitgedeeld onder de bezoekers van de discotheek. Het winnend lot mag op donderdag samen met Van Rossem in de Ferrari kruipen voor een woeste testrit op het racecircuit van Zolder.

«De jeugd die in het weekend naar de discotheek komt, kan alleen maar van een Ferrari dromen. Wij willen die droom voor een stukje in vervulling brengen door elke week iemand mee te nemen naar Zolder,» zegt Van Rossem die overigens erg in zijn nopjes is met zijn nieuw transportmiddel. «Het is vier jaar geleden dat ik nog eens in een Ferrari heb gezeten. Maar het is net hetzelfde als met fietsen, zoiets verleer je niet hé.

(lacht)

Het is een beest om mee te rijden. De eerste honderd meter is dat precies een wild paard dat in het rond springt. En dan,

le moment suprême

, trekt hij zich op gang en is ie weg.»

Uitbater Benny Strauven is minstens zo fier als Van Rossem. «Het zou flauw zijn om te liegen over de prijs, want die staat in elk automagazine. Hoeveel dan? 5,3 miljoen frank, met een wachttijd van twee jaar.» Op dat moment maakt Van Rossem zich klaar om te vertrekken. «Jean-Pierre, wees er voorzichtig mee. Maar als je dan toch botst, rijdt hem helemaal

perte totale

,» roept Strauven de wegstuivende sportwagen nog na.