Harm Van Veldhoven neemt over in Lommel: "Dit is geen cadeau"

LOMMEL -

Ik telde op de parking één wagen minder

. Trainer Jos Daerden had gisterochtend nauwelijks afscheid genomen van de spelersgroep van Lommel SK, of het kliekje gepensioneerde supporters naast het trainingsveld had de nieuwe sportieve baas al in de armen gesloten. Jeugdcoördinator en hulpcoach Harm Van Veldhoven (36) schoof één bank vooruit en was gisteren aan zijn eerste werkdag toe als hoofdcoach.

Zijn

club in eerste nationale houden is de opdracht. "Dit is geen cadeau," gaf Harm eerlijk toe op de persconferentie, tussen twee trainingen door.

Rob MERTENS

BR>Precies 8 jaar geleden werd Van Veldhoven nog halfweg het seizoen als speler weggeplukt bij RWDM om Lommel in zijn debuutjaar van de degradatie te behoeden, nu krijgt Harm dezelfde opdracht als... debuterend coach. Van Veldhoven kreeg een contract tot eind dit seizoen, voorzitter Vanden Boer beloofde gisteren op de persconferentie alvast dat hij 'spoedig' geëvalueerd wordt. "Of ik goed geslapen heb? Ach, ik heb de film van de voorbije maanden nog eens afgespeeld. Tenslotte heb ik pas in februari beslist om in juni de schoenen aan de haak te hangen. De stap tot hoofdcoach nu al zetten, was dan ook best moeilijk. Al denk ik wel klaar te zijn voor het grote werk," bedenkt het

meubilair

van Lommel SK, die gisteren nog succes toegewenst kreeg van Jos Daerden. "Hij hoopt dat we snel uit de problemen geraken. Dat waardeer ik. We hebben allemaal goed samengewerkt met Jos, maar we staan op de laatste plaats en moeten nu eenmaal verder. Da's een uitdaging. In mijn eigen stijl, met veel inzet en overgave, hoop ik iedereen weer te overtuigen van zijn kwaliteiten. Als speler heb ik ook steeds het hoofd voor de bal gelegd, hopelijk kan ik ook nu mijn steentje bijdragen en pikt de groep dat snel op."

Jeugdcoördinator

Van Veldhoven, aan zijn 13de seizoen bij SK toe, was de voorbije maanden als jeugdcoördinator en hulpcoach actief. "Nu krijg ik een totaal andere verantwoordelijkheid, kom ik meer in de schijnwerpers. Wat ook gevaarlijk is. Wanneer we met een jeugdploeg vijfmaal op rij verloren, was ik met opleiding bezig. Nu komt het er op aan zo snel mogelijk resultaten neer te zetten. Te beginnen zondag in de bekerpartij op Bergen. Dat daarna de winterstop volgt, zie ik als een voordeel. Dan kunnen de hoofdjes weer

zuiver

gemaakt worden en de batterijen opgeladen, om in de terugronde een nieuwe start te nemen."

Van Veldhoven dringt niet aan op versterking. "Er schuilt voldoende kwaliteit in deze groep, ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken. En ik hoef de jongens heus niet meer alert te maken op de huidige situatie."

Voorzitter Vanden Boer liet op de persconferentie alvast uitschijnen dat er geen

stijlbreuk

komt na het vertrek van Daerden. "Het is niet omdat Jos nu weg is, dat alles wat hij hier gepresteerd heeft, slecht is. Integendeel. De organisatie staat op punt, alleen scoren we duidelijk te weinig. Ja, er is nog veel werk aan de winkel."

Aangeboden door onze partners