Vanavond 20u30: Club Brugge - Anderlecht

Vandaag, op

zomaar

een woensdagavond in december, spelen Club Brugge en Anderlecht hun laatste topper van de jaren 1900 in het Jan Breydel-stadion. Hoewel de twee grootmachten opnieuw in de topdrie geklasseerd staan, kan het duel niet beschouwd worden als dé kraker van het decennium.

BR>Daarvoor lijkt Club Brugge tekort te schieten. Na

zwarte oktober

en enkele interne incidenten zag blauw-zwart de achterstand op Anderlecht groeien tot 7 punten en blijft René Verheyen alleen met

pappen en nathouden

overeind. Wil Brugge een kans op de titel behouden, dan moet het absoluut winnen. Een totaal ander uitgangspunt dan de vorige jaren, toen Club zijn rivaal met een voorsprong ontving en steeds won. Vanavond kan Anderlecht aan die reeks een einde maken en aantonen dat het echt de beste is van deze competitie, al lijkt ook paars-wit naar de winterstop te snakken.

Niet de kalendermaker maar de Brugse burgemeester Moenaert is ervoor verantwoordelijk dat de eerste seizoenshelft met een topper afgesloten wordt. Begin september verbood hij de eerste editie uit vrees voor supportersrellen.

De ploegen

Scheidsrechter:

Michel Piraux

CLUB BRUGGE:

Iedereen op de laatste training was fit. Niemand is vandaag geschorst. Koen Schockaert en Wellens vallen af. Philippe Vande Walle en Tjörven De Brul zijn nog geblesseerd.

Kern:

Verlinden, Decock, Lesnjak, Ilic, Lembi, Deflandre, Borkelmans, Clement, Englebert, Vermant, Martens, Jankauskas, Jansen, Verheyen, Sani, Nader.

ANDERLECHT:

Lorenzo Staelens ondervindt geen hinder meer van zijn dijverrekking. Wellicht verdwijnt óf Olivier Doll óf Glen De Boeck uit de basiself. Filip De Wilde (grieperig) staat straks in Brugge zo goed als zeker tussen de palen. Kurt Carlier, doelman van de beloften, is beschikbaar. Alin Stoica (kuitblessure) wordt in de selectie vervangen door Mike Verstraeten.

Kern:

De Wilde, Crasson, Staelens, De Boeck, Van Diemen, Scifo, Zetterberg, Baseggio, Goor, Radzinski, Koller, Milojevic, Verstraeten, Doll, Brocken, Dheedene, Ekakia.

TV:

Rechtstreeks op Canal+