Loting EK voor beloften op 17 februari in Bratislava

BRATISLAVA -

De loting voor de eindfase van het Europese beloftenkampioenschap, voorzien van 27 mei tot 3 juni in Slovakije, heeft plaats op 17 februari in Bratislava. Dat maakte de voorzitter van de Slovaakse Voetbalfederatie, Frantisek Laurinec, dinsdag openbaar.

AFP

BR>De Slovaakse organisatoren willen nu gesprekken aanknopen met de UEFA teneinde het toernooi in diverse steden te laten doorgaan. Volgens een beslissing van het Uitvoerend Comité - zondag genomen in Brussel - heeft het evenement enkel plaats in de hoofdstad Bratislava en in Trnava.

Om de voetbalsport in eigen land te bevorderen waren de inrichters er voorstander van ook partijen in de steden Trencin en Trencianske Teplice, nabij de Tsjechische grens, te laten betwisten. Tsjechië is trouwens één van de deelnemende landen.

Buiten Slovakije en buurland Tsjechië zijn ook Kroatië, Spanje, titelverdediger Italië, Nederland (dat de Belgische beloften in de barrageduels aftroefde, bvdm) en Turkije van de partij. Voor de achtste plaats wordt op 29 maart in Barcelona de barragewedstrijd Engeland - Joegoslavië nog gespeeld.