Tugay Kerimoglu (Galatasaray) tekent wellicht bij Glasgow Rangers

ISTANBOEL -

Aanvaller Tugay Kerimoglu van het Turkse Galatasaray zei dinsdag dat hij voor volgend seizoen een overeenkomst heeft bereikt met de Glasgow Rangers. "Wij zijn tot een princiepsakkoord gekomen, voor de rest is het aan beide clubs om eruit te geraken", vertelde Kerimoglu aan reporters na zijn terugkeer uit Schotland. Volgens de Turkse spits werden er nog geen financiële voorwaarden besproken: "Dat zal later beslist worden".

Bart Vandermierde

BR>Turkse kranten schreven reeds dat Kerimoglu een overeenkomst voor 3 seizoenen bij de Rangers zou tekenen. Galatasaray zou een transferprijs van zo'n 120 miljoen BEF vragen voor de spitsbroeder van Hakan Sükür.

Voorzitter David Murray van Glasgow Rangers bevestigde dat Kerimoglu wel degelijk een contract zal tekenen in de Schotse hoofdstad. Enkel het tijdstip van de transfer moet nog worden vastgelegd. "De speler was hier in Glasgow voor gesprekken. Hij is vanuit Istanboel overgevlogen in mijn privé-jet. We hebben met hem gesproken over een transfer en de speler heeft ermee ingestemd om bij de Rangers te komen spelen. Wij moeten enkel nog beslissen wanneer hij ons team zal komen versterken", aldus Murray.