Bokrijk krijgt eerste opleidingscentrum van de KBVB

BOKRIJK -

Voorzitter Michel D'Hooghe van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en gedeputeerde Julien Dufaux, tevens voorzitter van de vzw Het Domein Bokrijk, ondertekenden dinsdagvoormiddag het contract om het eerste provinciale opleidingscentrum van België in Bokrijk onder te brengen. Het contract geldt voor een periode van 10 jaar. De KBVB heeft in die periode het recht om 150 keer gebruik te maken van de sportaccomocatie in Bokrijk.

Belga

BR>Gedeputeerde voor sport, Guy Vrijs, voorzag 10 miljoen BEF om de bestaande sportinfrastructuur in Bokrijk te renoveren en aan te passen. Er zullen onder meer twee voetbalvelden heraangelegd worden. Het hoofdvoetbalveld krijgt een tribune met 250 zitplaatsen. Het sanitaire gebouw werd reeds gerenoveerd en uitgebreid met een leslokaal. Er zal tevens voor een aangepaste verlichting gezorgd worden om wedstrijden en trainingen ook 's avonds te kunnen organiseren.

Het eerste provinciale opleidingscentrum zal zich naast de Limburgse trainersschool voornamelijk richten naar de opleiding van de voetballende jeugd en trainers van niveau A1 en B1 .

Aangeboden door onze partners