Gedaan met de reizen naar Combloux

WAREGEM -

Het is niet omdat Jean-Luc Vandenbroucke weg is dat het hele programma van de Lotto-ploeg overhoop wordt gehaald. Toch hebben de nieuwe sportief verantwoordelijken Braeckevelt - Van den Haute al gesleuteld aan het menu dat hun renners in 2000 krijgen voorgeschoteld.

A.P.

BR>Jef Braeckevelt: "Dinsdag krijgen de renners dat tijdens een samenkomst in Deinze mee naar huis. Ze hebben dan twee weken om het te bestuderen en om in te vullen welke wedstrijden ze willen rijden. Inspraak is een eerste stap om gemotiveerde atleten te krijgen.

De Ronde van Spanje staat niet meer op ons lijstje. Veel te lastig, twee grote ronden voor zo'n kleine ploeg. In plaats van de Vuelta komen de Ronde van Romandië en de Ronde van Zwitserland. Om onze Zwitserse co-sponsor SIKA te plezieren. De Ronde van Catalonië valt daardoor weg."

Wat ook wegvalt: de Lotto-reizen naar Combloux, een jarenlange

dada

van Jean-Luc Vandenbroucke.

"Niet één van onze renners trok daar in januari graag naartoe. Waarom hen dan verplichten? We vervangen die trip van 18 tot 25 januari door een oefenkamp in de buurt van het Italiaanse Laigueglia. Daar kunnen we elke dag trainen op het finale-parcours van Milaan - Sanremo.

Ook de Combloux-stage na de klassiekers hebben Ferdi Van den Haute en ik geschrapt. We trekken in die periode voor vier dagen naar de Alpen om de vier Tour-ritten in dat gebergte van start tot aankomst te verkennen. Voor de twee Pyreneeën-ritten blijven we na de Route du Sud een paar dagen langer in Frankrijk."