China Open snooker: Mark Williams oppermachtig

SHANGAI -

In het China Open in Shangai hebben de Engelsman Joe Perry en Welshman Mark Williams zich kunnen plaatsen voor de kwartfinales. Vooral de prestatie van Williams was van zeer hoge kwaliteit.

BR>Zijn Engelse tegenstrever Paul Hunter kwam gewoonweg niet aan de bak. Williams lukte breaks van 73, 74 en 53 en won de wedstrijd na amper 46 minuten met 5-0. Hunter kon slechts 16 punten tegen scoren.

Voor Joe Perry is het de eerste maal dat hij kon doordringen tot de kwartfinales. Hij schakelde de Schot Graeme Dott uit met 5-3. De partij was vrij gelijkopgaand. Bij een 4-3 voorsprong voor Perry, liet Dott de kans liggen om de score terug gelijk te brengen. Hij miste de blauwe bal waardoor de weg voor Perry meteen open lag. Perry lijkt nu het zwarte beest te worden voor de Schotten. Met Dott, McManus en Small is het al de derde Schot die onder Perry's valbijl gaat. In de volgende wedstrijd wacht hem de winnaar van de partij tussen zevenvoudig wereldkampioen Stephen Hendry en 'youngster' Matthew Stevens.

Ook de Engelsman Peter Ebdon verzekerde zich van een plaats bij de laatste acht. Ebdon versloeg zijn landgenoot Peter Lines na een ware marathonwedstrijd.

Laatstgenoemde had in de zestiende finale verrassend John Higgins geëlimineerd met 5-1.

De wedstrijd Ebdon-Lines was gelijkopgaand wat resulteerde in een 2-2 stand na de eerste sessie. Lines leek naar de overwinning af te stevenen, maar bij een 4-3 stand in zijn voordeel kon Ebdon met onder meer een 52-break toch nog de ultieme twee frames winnen. In de kwartfinales neemt Ebdon het op tegen Brian Morgan.