Bocholt redt competitie

HASSELT -

I.K.

BR>De titelstrijd in eerste landelijke kreeg een heel nieuwe wending. Na negen speeldagen staan Bocholt en Buggenhout plots samen aan de leiding. 't V.-Ploegske volgt op één punt en Melveren op twee. In de topper tussen Bocholt en Buggenhout hadden de Limburgers bijna constant de leiding. Buggenhout kwam in de beginfase niet in het stuk voor en keek al snel tegen een 3-0-achterstand op. Bij de rust was het 14-12. Buggenhout nam in de slotminuten de nodige risico's maar werd door een counterend Bocholt schaakmat gezet, 26-22. «Met deze prestatie hebben de twijfelaars de mond gesnoerd,» vertelt Jan Evens. «Bocholt heeft duidelijk te kennen gegeven wel degelijk voor de titel en de promotie naar tweede nationale in aanmerking te komen.»

Het Vuil Ploegske kwam in Mechelen niet verder dan een gelijkspel. «Onze slechtste wedstrijd van het seizoen,» aldus Alain Hermans. «In de laatste vijf minuten verspeelden we een voorsprong van drie doelpunten en we mochten ons gelukkig prijzen dat in de slotseconde nog een doelpunt van de Mechelaars werd afgekeurd.»

Melveren liet op het veld van Real Kiewit niet de minste twijfel over winst en verlies bestaan. «De 19-28-eindcijfers zeggen voldoende over de waardeverhoudingen,» meldt Romain Martens. In Overpelt-Denderbelle stond er geen maat op de bezoekers. «We gaven nooit de indruk voor de zege in aanmerking te komen,» geeft Peter Van der Wielen toe. «We manifesteerden ons op geen enkel moment als ploeg. De individuele acties brachten geen aarde aan de dijk.»