Geetbets wijst Landen terug

HASSELT -

C.C.

BR>In eerste provinciale stonden de naaste achtervolgers van leider Diepenbeek tegenover elkaar. Rekem speelde na de nederlaag tegen Dynamo Stockheim zijn derde plaats aan de buren kwijt. Emma Geetbets verstevigde zijn tweede plaats in het Brabants onderonsje met Boys Landen. René Flory (Geetbets): «Een hoogstaande, gelijkopgaande derby met een verrassend scoreverloop. Door onze overwinning blijven we op twee punten van leider Diepenbeek, de grote favoriet, hangen. Schrijf echter Landen, Stockheim en Rekem niet af. Wijzelf? Wij kijken de kat uit de boom. We hebben ambities, maar aangezien er volgens de KBVB ditmaal slechts één stijger is, zal het aartsmoeilijk worden om een ticket voor nationale te veroveren.»

In tweede provinciale A spitst de titelstrijd zich meer en meer toe op Dexters Maasmechelen en Dilsen '93. De derdegeklasseerden IC Houthalen (10-3 nederlaag) en Majestic Grimbie (5-5) lieten immers opnieuw een steekje vallen. Dilsen houdt na de nipte overwinning bij De Kimpel Bilzen de druk op de ketel bij virtueel (twee matchen minder gespeeld) leider Maasmechelen. Onderaan wordt de positie van hekkensluiter MK Hasselt uitzichtloos na de nederlaag bij het voorlaatst geklasseerde Gruitrode.

Kaya's Beringen blijft in de B-reeks out-standing. Cheers Houthalen eist de tweede plaats voor zich alleen op na het gelijkspel van Groenhof Jeuk en het nieuw verlies van Reydams Halen.