Handbal dames: Neerpelt op de dool

Hechtel en Wezet blijven de toon zetten in de nationale vrouwencompetitie. Hechtel maakte brandhout van Sasja, Wezet geraakte zonder kleerscheuren voorbij Brasschaat. Arena toonde in het eerste kwartier wat veel respect voor Sasja. Pas in het tweede kwartier kwamen de Limburgers onder stoom. Na de rust controleerde Hechtel het gebeuren en kregen de wisselspeelsters heel wat spelgelegenheid. Meeuwen handhaaft zich na een 9-24-zege in Melveren op de derde plaats. STHV speelde twintig minuten uitstekend mee maar kreeg in de slotfaze van de eerste helft een kloof van drie doelpunten aangesmeerd, 6-9. In de tweede helft was het alles Meeuwen wat de klok sloeg en kon Marcel Neyens zich de luxe veroorloven jeugdspeelsters op te stellen. Na Wezet en Meeuwen bleek nu ook Eynatten een maatje te groot voor Neerpelt. Sporting blijft in de rangschikking zesde. Maar deze klassering stemt niet overeen met de ambities van de club. Misschien dat de winterstop de rust kan doen terugkeren in het Sporting-huishouden.

BR>Hasselt handhaaft zich op de vijfde plaats in de rangschikking maar Initia had de grootste moeite om rode lantaarndrager Ottignies opzij te zetten. Hasselt miste voor de rust kansen bij de vleet, Ottignies moest zelfs geen gekke dingen doen om in de eerste 6-10 uit te lopen. In de tweede helft kwam Hasselt tien minuten voor inrukken op gelijke hoogte en kon dan tegen een leeg gespeeld Ottignies aan een 20-13-overwinning timmeren. Brillouet was goed voor twaalf doelpunten. Tussen hoofdcoach Clara Csik en assistente Marleen Ceyssens zijn er wat communicatiestoornissen. Ceyssens ziet geen brood meer in een verdere samenwerking en haakt af.

Lijnen en Colla kandidaat

De natinale vrouwenploeg mag zich beginnen voorbereiden op het zeslandentornooi dat in België gehouden wordt. Alleen moet de handbalbond nog op zoek gaan naar trainers. Jean-Louis Lijnen (Helchteren) heeft zich kandidaat gesteld en ook de kandidatuur van Valère Colla (Hechtel) is vertrokken. Naast het Limburgse duo heeft ook Jos Verelst gesolliciteerd.