Volley: Snauwaert heeft Kieldrechtse bladzijde al lang omgeslagen

KIELDRECHT -

Kato Snauwaert was zaterdagavond nog eens in Kieldrecht. Het Kruibeekse volleybalbeest hoopte er haar ex-ploeg op een nederlaag te tracteren maar het draaide anders uit. Kato was ontgoocheld, maar niet ontroostbaar. Daarvoor loopt Snauwaert al te lang mee in het volleybalwereldje.

Ivan Elegeert

BR>"Ik denk dat het verschil tussen de twee ploegen erg klein was. Net als tegen Herentals verliezen we ook hier in de tiebreak. We ontwikkelden in de eerste set een hoge opslagdruk. Nadien viel die wat weg maar we zijn goed blijven spelen. Over ons niveau mogen we zeker tevreden zijn maar de uitslag ontgoochelt ons toch sterk. Maar anderzijds denk ik niet dat we ons iets kunnen verwijten. Dat we in de vijfde set misschien iets meer in de fout gingen heeft zeker niets te maken met onze conditionele paraatheid. Onze ploeg staat op dat vlak erg sterk. Ik denk dat iedereen makkelijk nog zo'n wedstrijd aan kan", meende Kato.

De Tongerse spelverdeelster was wel met de nodige ambitie naar Kieldrecht gekomen. "Geen rancunegevoelens, maar wel de gezonde ambitie om hier te winnen. Wat er hier zes maanden geleden is gebeurd ben ik vergeten. Dat is een omgeslagen bladzijde. Ik speel nu in Tongeren en ik wil hier zo hoog mogelijk eindigen. Ik voel me nog lang niet te oud om op dit niveau te spelen," vervolgde Snauwaert die drie keer per week traint in Tongeren. "Maar ik blijf er ook één keer overnachten zodat ik eigenlijk beter uitgerust ben dan vroeger. De afstand is dus zeker geen probleem."

Bij de thuisploeg liet Lies Vindevoghel niet bepaald een sterke indruk. Het jonge Gentse talent was door Kieldrecht nochtans als een grote belofte ingehaald. "En dat blijft ze ook. Vergeet niet dat dit de eerste echte topwedstrijd voor Lies was. Bij Gent heeft ze wel al tegen Kieldrecht of Herentals gespeeld, maar dit was een wedstrijd tussen twee Belgische toppers. Lies ondergaat ook op dit vlak een leerproces. Ik heb er het volle vertrouwen in dat ook dit tot een goed einde komt," aldus Vandebroek die zijn Gentse aanvalster dan ook de volle wedstrijd liet spelen daar waar hij in de eerste set een zwalpende Savicak en een al even onzekere Zhmakova naar de kant haalde. "Dat was voor beiden een duidelijke hint. Ze hebben het positief opgevat en hebben zich nadien ook herpakt," besloot de Kieldrechtse coach.