Science Caching moet jongeren enthousiast maken voor wetenschap

De Katholieke Hogeschool Leuven lanceert tijdens de Open Monumentendag in Leuven het project "Science Caching" waarmee het jongeren van 12 tot 18 jaar op een speelse manier wil enthousiast maken voor wetenschap en technologie. Met behulp van een draagbare GPS moeten de jongeren op zoek naar een schat. Onderweg krijgen ze een reeks vraagstukken en proeven op te lossen.

Belga

"Een avontuurlijk gezelschapsspel voor de wetenschappers van de toekomst". Zo omschreef projectleidster Tessa Avermaete het nieuwe initiatief bij de voorstelling donderdag in Leuven. Via een

kunnen de deelnemers een zoektocht uitkiezen en aan de slag gaan. De tocht eindigt op een plaats waar een doosje verstopt is met hierin het dagboek van de schat. Wie zijn naam noteert in dit dagboek en ook het evaluatieformulier op de website invult maakt kans op een prijs.

Twee jaar lang zal Science Caching een hele reeks wetenschappelijke thema's op maat van jongeren uitwerken gaande van navigatechnologie tot wetenschap in cosmetica. Op 1 december, Wereldaidsdag, wordt bijvoorbeeld een aidscache onthuld. Sommige tochten zijn ook geschikt voor blinde en slechtziende jongeren. Voorlopig blijven de tochten geografisch beperkt tot Leuven, maar vanaf het voorjaar van 2008 worden ze uitgebreid naar heel Vlaanderen.