Fosielen dino's teruggevonden op eBay

Print
De Welshe politie heeft op de veilingsite eBay fosielen van pootafdrukken van dinosaurussen teruggevonden. De waardevolle stenen werden ook in een winkel in Lyme Regis (Dorset) te koop aangeboden. De fosielen zijn zo'n tweehonderd miljoen jaar oud.
De politie heeft al één verdachte ondervraagd: een amateur geoloog. De speurders kwamen de diefstal op het spoor na een paar nuttige tips. Ze kregen onder andere een tip over een dinofosiel die te koop werd aangeboden.

De archeologische site van Bendrick Rock wordt al enkele jaren geplaagd door diefstallen. Dat gaat gepaard met vandalisme en het vernietigen van de infrastructuur. "Zij (de dieven, nvdr) nemen de waardevolle dingen mee en laten ons achter met allerlei problemen", zegt een woordvoerder van de archeologische dienst van Wales.

In Groot-Brittannië kunnen fosielen legaal opgegraven en daarna verkocht worden, maar niet als ze afkomstig zijn van officiële onderzoeksgebieden. Sgt Guildford said the dealers involved in this case had claimed they had received the fossils from legal sources.

(foto: BBC)