Pearl Jam in uitverkocht Sportpaleis

Print
Gisteravond, rond 21.40u, maakte Pearl Jam na vijftien jaar dan toch zijn Belgische podiumdebuut. Wie dacht dat onvoorziene omstandigheden opnieuw roet in het eten zouden strooien, zoals bij twee afgelaste TW-concerten, kreeg meteen lik op stuk met songs als World Wide Suicide en Given to fly.
Het in geen tijd uitverkochte Antwerpse Sportpaleis was het decor van Pearl Jams eerste Belgische concert, kaderend in een eerste Europese tournee in zes jaar. Zoals in het verleden, weigert Pearl Jam ook bij deze showreeks te teren op vaste formules.

In tegenstelling tot stadionacts als U2 of Rolling Stones - die op een specifieke avond slechts details wisselen in een vastliggend raderwerk - hanteert Pearl Jam nog steeds geen vaste setlist, en vliegen de muzikale verrassingen de fans om de oren. Maar ook al door die allereerste verschijning op een Belgisch podium, mocht deze show gerust een evenement worden genoemd.

Daar komt nog bij dat het concert straks - zoals veel concerten van deze Europese tournee - ook te koop is als live-download. Fans die het eerste Belgische Pearl Jam-concert aan hun audio-collectie willen toevoegen, surfen naar http://bootlegs.pearljam.com. Het concert wordt daar als digitale download aangeboden binnen de vier tot vijf dagen na de show, aangevuld met specifieke artwork voor elk concert. Elke download gaat vergezeld van de setlist van de specifieke show, en foto’s die dezelfde avond werden gemaakt.