Logistieke hulp Opglabbeek bij oprichting tewerkstellingscel Nexans

Print
Het gemeentebestuur van Opglabbeek biedt logistieke steun aan voor de oprichting van een tewerkstellingscel voor de 127 werknemers die hun job verloren ten gevolge van de sluiting van de producent van kabels voor de telecomindustrie, Nexans in Opglabbeek.
Het gemeentebestuur stelt een ruimte ter beschikking, waar de ontslagen werknemers terecht kunnen en hulp krijgen bij de zoektocht naar een nieuwe job. In het lokaal werden daartoe ook de nodige faciliteiten zoals internetverbindingen voorzien, zo laat burgemeester Benny Spreeuwers (CD&V) van Opglabbeek weten.

In 1995 bood het gemeentebestuur van Opglabbeek ook al steun aan bij de oprichting van een tewerkstellingscel naar aanleiding van de sluiting van zetelfabriek Velda. De operatie bleek toen een groot succes want binnen de kortste keren waren de meeste ex-Veldawerknemers elders aan de slag, aldus de burgemeester.

Door de sluiting van Nexans kwamen 99 arbeiders en 28 bedienden en kaderleden op straat te staan. In de loop van juli van dit jaar bereikten directie en vakbonden een sociaal plan voor de getroffen medewerkers. Het plan voorzag in brugpensioen op de leeftijd van 50 jaar, in outplacement en in de oprichting van een tewerkstellingscel.