Frans Bauer wil niet op Brabantse tv wegens slecht geluid

Print
Frans Bauer wil niet dat zijn optreden bij het provinciehuis in Den Bosch vrijdagavond live wordt uitgezonden door Omroep Brabant tv. De volkszanger meent dat de geluidskwaliteit er te slecht voor is.
Het provinciebestuur probeert het openluchtconcert van de populaire zanger toch live op de Brabantse buis te krijgen. Gedeputeerde Wim Luijendijk van cultuur bemoeit zich vrijdag persoonlijk met de onderhandelingen. Het management van Bauer weigert mee te werken omdat hierover contractueel niets is geregeld en het risico van mislukking te groot zou zijn.
Het optreden is onderdeel van groot concert op een ponton in de vijver naast het provinciehuis, ter gelegenheid van de viering van 900 jaar hertogdom Brabant. Dit evenement wordt rechtstreeks door Omroep Brabant tv uitgezonden.
De Socialistische Partij vindt het onverteerbaar als het drie kwartier durende optreden van Bauer daar niet bij zou horen. "Juist dit concert vormt voor veel Brabanders het hoogtepunt van een evenement dat de belastingbetaler maar liefst 324.000 kost. Daarom moet het provinciebestuur het uiterste doen om uitzending toch mogelijk te maken, als het moet door hierover persoonlijk contact met de volkszanger op te nemen", vindt het SP-Statenlid Nico Heijmans.

Wat Bauers impressario Ludo Voeten betreft gaat het feest onder geen beding door. "Zelfs het live uitzenden van één liedje is al een te groot risico. De omstandigheden op de vijver lenen zich niet voor een goede geluidsweergave. Wij kunnen het ons niet permitteren dat Frans de mist in gaat door techniek die we niet in de hand hebben." De impressario wijst erop dat tv- en geluidsopnamen verboden zijn in het met Bauer afgesloten contract. "Het idee voor een uitzending kwam pas later bij de provincie op. We hebben het echt serieus bekeken, maar we doen het niet."