Betway trekt weddenschap over Belgische ontsnappingen in

Print
Betway.com, de gokwebsite die samen met P-magazine een weddenschap op het internet had geplaatst over het aantal gedetineerden dat tot het einde van het jaar uit de Belgische gevangenissen zal ontsnappen, heeft donderdag beslist om dat aanbod in te trekken.
"De reacties waren zo fel. We hebben advies gevraagd en ze hebben ons verteld dat het niet zeker is dat het legaal is. Betway.com heeft een reputatie hoog te houden. We willen niet in de grijze zone werken", zei Yves Braeckman, manager van Betway.com in België.
Woensdag had de Kansspelcommissie gemeld dat het een klacht zou indienden bij het parket over de weddenschap. Volgens de voorzitter, Etienne Marique, is het afsluiten van weddenschappen voor zulke zaken verboden in België.
"Voor Betway, was deze weddenschap legaal, want onze licentie laat dit toe. Maar het kan niet volgens de Belgische wetgeving. We willen dan ook geen enkel risico nemen", zei Braeckman. Hij vertelde ook dat diegenen die reeds ingezet hebben op deze weddenschap vergoed zullen worden. "Tot nu toe waren er dat slechts enkelen", besloot Braeckman.