Kluivert tekent voor één jaar bij PSV

Print
Het Nederlandse PSV en de Nederlandse aanvaller Patrick Kluivert (30) zijn het donderdag eens geworden over een verbintenis van één seizoen, waarbij partijen de intentie hebben de samenwerking na het seizoen te continueren.
De aanvaller legde donderdag in Eindhoven een succesvolle medische en conditionele test af. De voormalig international was in dienst van het Spaanse Valencia. Hij traint vrijdag voor het eerst met de selectie mee.

Donderdagavond meldde ook Jan Kromkamp zich op De Herdgang, het trainingscomplex van PSV. De verdediger tekent naar verwachting een meerjarige overeenkomst bij de Eindhovense club. Kromkamp komt over van het Engelse Liverpool.
Kluivert toonde zich na afloop van de onderhandelingen en testen een tevreden man. "PSV was voor mij de beste optie. Bij Valencia kwam ik niet aan voetballen toe", verklaarde de voormalige aanvalsleider van Ajax en Barcelona zijn keuze.
Dat er in Eindhoven redelijk sceptisch op zijn mogelijke komst werd gereageerd, deerde de aanvaller niet. "Ik ga mijn best doen mezelf hier te bewijzen. Nederland heeft de laatste twee jaren niet veel van me gezien. Ik ben dertig jaar en gebrand om hier te laten zien wat ik allemaal in huis heb. Ik voel me hier goed bij en heb er zin in."
Kluivert, die de afgelopen seizoenen veel blessureleed kende, krijgt bij PSV rugnummer negen. De vervanger van de naar Celtic vertrokken Jan Vennegoor of Hesselink sprak voor zijn komst naar Eindhoven met Phillip Cocu, met wie hij bij het Nederlands elftal en Barcelona samenspeelde. "Ik stond meteen open voor een komst naar PSV."
Het zal nog even duren voor Kluivert zijn debuut maakt. De spits moet nog wedstrijdfit raken. Dat kan nog wel enkele weken duren.