Ljubojevic vervangt Engelaar

Print
Bij Genk heerste nog heel wat bedrijvigheid op de laatste dag voor het afsluiten van de zomertransfermarkt. Bij Dinamo Zagreb werd Goran Ljubojevic overgenomen als vervanger voor de vertrekkende Orlando Engelaar, die definitief werd getransfereerd naar het Nederlandse Twente Enschede, en Nenad Stojanovic, die definitief naar Brussels verhuist.
De 23-jarige Ljubojevic tekende donderdagmiddag een contract voor drie jaar. De kopbalsterke aanvaller (1m90) omschrijft zichzelf als een typisch Engelse 'targetman'. "Als opvolger van Branko Strupar scoorde ik dit jaar in vijf wedstrijden zes doelpunten, drie in de voorronde van de Champions League en drie in competitie. Desondanks mocht ik niet beginnen tegen Arsenal. Toen brak de veer en wilde ik weg uit Zagreb. Ik speelde tien jaar samen met Mikulic bij Osiek en ook met Bosjnak heb ik nog samengespeeld bij Zagreb. Zij vertelden me wat een geweldige club Genk is met goede supporters. Dinamo is het Anderlecht van Kroatië, hier is de druk iets minder groot, dat heb ik nodig om te presteren. Voor mij is dit een nieuwe start. Mijn ultieme droom ligt in Engeland, en meer bepaald in Liverpool", schetste Ljubojevic verleden en toekomst.
Technisch directeur Willy Reynders bevestigde tevens de transfer van Engelaar (27) naar Twente: "Orlando was bij ons geen vaste waarde meer. Hij werd alleen nog om tactische redenen als spits uitgespeeld. Bovendien was hij het Belgisch voetbal in het algemeen een beetje beu. Een goeie Engelaar kon zijn plaats hebben bij Genk, maar ja, wanneer was hij goed. Dan moet je de factor prijs/rendement afwegen. Wij hebben dan gekozen voor een financieel goede transfer". Engelaar kwam in augustus 2004 in Limburg terecht vanuit NAC. Zijn contract liep nog tot jun 2008. Engelaar was goed voor 12 doelpunten in 35 wedstrijden.
Reynders bevestigde tevens het akkoord tussen Genk en Brussels over de definitieve transfer van spits Nenad Stojanovic naar Brussels. In de vooravond is de bevestigende fax van voorzitter Johan Vermeersch daarover binnengekomen. De 26-jarige Serviër ruilde in januari 2005 Rode Ster in voor Genk, waar hij nog een 2-jarig contract had. Hij scoorde 11 keer in 16 matchen.
Voor Paul Kpaka blijft de belangstelling van de Franse tweedeklasser Amiens bestaan, maar een definitief akkoord ontbreekt nog. "Ook een Belgische ploeg heeft interesse in een tijdelijke overname, maar dat doen we liever niet. Voor doelman Jan Moons is de belangstelling stilgevallen. Maar Jan kan een mooie rol spelen bij Genk als begeleider van de jonge doelmannen. Trouwens, als hij vertrekt, moeten wij uitkijken naar een vervanger. Voor Gert Claessens is het een kwestie van vraag en aanbod, maar op dit ogenblik is er niet veel vraag. Hij heeft trouwens nog een contract van één jaar bij ons", besloot Reynders.