Weer drugs uit Colombia onderschept in Antwerpse haven

Print
De douane heeft woensdag 72 kilogram cocaïne onderschept op een schip in de Antwerpse haven. De drugs zaten verstopt in een lading bananen. Het gaat om de tweede drugsvangst op amper een week tijd.
Dat meldt het Antwerpse parket donderdag.

De 'Hansa Bremen', die onder Liberiaanse vlag vaart, kwam woensdag aan in de haven. Het schip was afkomstig uit Colombia en was via de Dominicaanse Republiek in Antwerpen beland. De douane voerde woensdag een controle uit op twaalf koelcontainers die geladen waren met bananen. In een container trof ze 28 kilogram cocaïne aan, in een andere 44 kilogram. De drugs zaten telkens verstopt onder de koelventilatoren. De douane nam de cocaïne in beslag. Voor wie de drugs bestemd waren, moet het verdere onderzoek uitwijzen.
Op 23 augustus kon de douane ook al de hand leggen op een partij drugs. Toen trof ze 27 kilogram cocaïne aan in een koelcontainer met bananen. Die waren met het schip 'Hansa Visby', dat eveneens onder Liberiaanse vlag vaart, vanuit Colombia via de Dominicaanse Republiek in Antwerpen terecht gekomen. Ook voor dat transport werd er nog niemand opgepakt.