VRT-coördinatiecel zorgt voor uitbreiding aanbod kennis & wetenschap

Print
Om zijn programma-aanbod over kennis en wetenschap verder uit te breiden heeft de VRT een coördinatiecel opgericht. De openbare omroep wil daarmee zijn educatieve opdracht nog beter invullen, zei topman Tony Mary vandaag/maandag op het eerste VRT-Laboratorium "Kennis en Wetenschap in de media".
De VRT wil onder andere via een gestructureerd overleg met de wetenschappelijke wereld zijn educatief aanbod beter afstemmen op de noden van de Vlaamse economie. Naar analogie met cultuur, richtte de openbare omroep daartoe een coördinatiecel Kennis en Wetenschappen op.
"Het is de bedoeling dat de cel het aanspreekpunt van de VRT wordt voor de wetenschappelijke wereld bij het signaleren van wetenschappelijke behoeften en nieuws en informatie."
De coördinatiecel met de wetenschapscoördinatoren van alle VRT-netten en de verschillende nieuwsdiensten zal op regelmatige basis samenkomen onder leiding van Jos Van Hemelrijck van het Canvas-programma "OverLeven". Het overleg coördineert de redactionele bijdragen over de verschillende netten. Op middellange termijn zal de cel grotere projecten uit de wetenschappelijke wereld bekijken.
De educatieve opdracht van de VRT heeft als einddoel enerzijds algemene kennis en wetenschap dichter bij de mediagebruiker brengen en anderzijds de aantrekkingskracht van wetenschappelijke loopbanen en de innovatieve kracht van Vlaanderen vergroten.