Keizelboomgaard in Diepenbeek genomineerd voor Vlaamse Monumentenprijs

Print
Vlaams minister voor Monumenten en Landschappen Dirk Van Mechelen heeft maandagmiddag de vijf genomineerden voor de Vlaamse Monumentenprijs bekendgemaakt.
Dat deed Van Mechelen bij de voorstelling van het programma van Open Monumentendag Vlaanderen in de Sint-Laurentiuskerk in het Oost-Vlaamse Ename.

De vijf genomineerden, een per provincie, zijn: de Sint-Augustinuskerk in Antwerpen, de Keizelboomgaard in het Limburgse Diepenbeek, het Stoomcentrum in het Oost-Vlaamse Maldegem, de pastorie in Wemmel in Vlaams-Brabant, en brouwerij De Leeuw in het West-Vlaamse Zedelgem.

De Vlaamse Monumentenprijs bekroont elk jaar een recent project of een realisatie met belangrijke verdiensten in de monumentenzorg, de landschapszorg of de archeologie. De genomineerden krijgen elk een bedrag van 2.500 euro.

De Vlaamse regering maakt op 17 september in Sint-Truiden de winnaar van de Monumentenprijs bekend. De laureaat ontvangt een bedrag van 12.500 euro. Open Monumentendag Vlaanderen vindt plaats op 10 september. Het thema dit jaar is Import/Export.