Ex-gevangene steekt man neer op kermis van Estaimpuis

Print
Een ex-gevangene heeft zondag in staat van dronkenschap iemand neergestoken op de kermis van Estaimpuis. De 28-jarige dader was in mei onder voorwaarden vervroegd vrijgelaten. Hij gerecht van Doornik heeft hem opnieuw aangehouden. Het slachtoffer kreeg drie messteken, maar is buiten levensgevaar.
Geoffrey V. is in Frankrijk gedomicilieerd, maar verblijft in Estaimpuis. Zondag schold hij op de plaatselijke kermis verscheidene jongeren uit. Volgens het parket was hij stomdronken. Iemand kwam tussenbeide en kon de gemoederen bedaren. Geoffrey ging thuis echter een mes halen, keerde terug naar de kermis en vloog op de jongeren af. De man die de eerste keer tussenbeide gekomen was, wou opnieuw ingrijpen, maar kreeg drie messteken, in het voorhoofd, de arm en de hand. Toen de politie optrad, verzette Geoffrey V. zich tegen zijn inrekening.
De jongeman wordt het toebrengen van slagen en verwondingen met voorbedachtheid ten laste gelegd, alsook weerspannigheid en het niet naleven van de voorwaarden waaronder hij op proef vervroegd werd vrijgelaten. In september moet hij voor andere misdrijven voor de strafrechtbank van Doornik verschijnen.