Leuvens gerecht pakt drie verdachten steekpartij Tienen op

Print
Het Leuvense gerecht heeft maandag drie personen opgepakt als verdachten van de steekpartij die zaterdagavond in Tienen plaatsvond. Daarbij werd een jonge Slovaak neergestoken en geslagen door een groepje skinheads. Een tweede Slovaakse jongere kon aan de skinheads ontsnappen.
De drie verdachten worden maandag verhoord en zouden al tegenstrijdige verklaringen hebben afgelegd, zo meldt het Leuvense parket.
De steekpartij vond zaterdagavond plaats in de Beaudouinstraat in Tienen. Twee jonge Slovaken die op stap waren, liepen per toeval een groepje skinheads tegen het lijf. Om een nog onduidelijk reden begonnen die onmiddellijk de Slovaken te achtervolgen. Een van de twee jongeren kon uit de handen van zijn achtervolgers blijven maar de tweede werd gegrepen. De skinheads dienden hem verschillende schoppen, slagen en messteken toe en lieten hun slachtoffer zwaargewond achter.
Vrijwel onmiddellijk rees het vermoeden dat het om een racistische aanslag ging. Het parket van Leuven opende onmiddellijk een onderzoek en startte zondag met de getuigenverhoren. Op basis daarvan konden maandag de eerste drie verdachten geïdentificeerd en opgepakt worden. Hun verhoren zijn nog bezig maar hun eerste verklaringen over de feiten zouden tegenstrijdig zijn. Volgens het Leuvense parket zijn verdere arrestaties niet uitgesloten.