Vijf illegalen opgepakt aan nieuwe Sikhtempel in Hoepertingen

Print
Tijdens een routinecontrole in opdracht van burgemeester Awouters heeft de lokale politie van Borgloon zondagmiddag vijf illegalen opgepakt aan de nieuwe Sikhtempel in Hoepertingen.
De controle gebeurde op de openbare weg en voor de tempel in de Smisstraat.Vijf personen beschikten niet over de vereiste geldige documenten en werden aangehouden. Op verzoek van de dienst vreemdelingenzaken werd een persoon overgebracht naar de gesloten instelling in Vottem, de vier anderen kregen het bevel om het grondgebied binnen de vijf dagen te verlaten.

Sinds begin deze maand is het ‘Guru Ramdas Sikh Study & Cultural Center’ de nieuwe eigenaar van de voormalige feestzaal ‘t Fonteintje in de Smisstraat in Hoepertingen. Ze willen de feestzaal omvormen tot een ontmoetingsplaats met keuken en een gebedstempel. De klachten die de Sikhs bij het Centrum voor Gelijke Kansen en Racisme indienden tegen het verstoren van hun religieuze samenkomsten door de lokale politie, hebben niet geholpen.“Wij zullen nauwlettend het reilen en zeilen van de Sikhs blijven volgen en ons houden aan het protocol dat tussen de procureurs en een aantal politiezones werd afgesloten om de illegaliteit met alle middelen te bestrijden.Wij dulden niet dat het gebouw als een doorgangluik voor mensenhandel kan gebruikt worden”, aldus Awouters.