's Werelds oudste overleden in Ecuador

Print
Maria Esther de Capovilla, de oudste mens ter wereld volgens het Guinness Book of Records, is op 116-jarige leeftijd in Ecuador overleden.
Dat heeft haar in Miami wonende kleindochter maandag bekendgemaakt. Twee dagen voor haar dood was zij met longontsteking opgenomen in een ziekenhuis in de kustplaats Guayaquil.

Capovilla werd geboren in 1889, hetzelfde jaar als Charlie Chaplin en Adolf Hitler. Zij trouwde in 1917 en werd in 1949 weduwe.

Drie van haar vijf kinderen zijn nog in leven, evenals twaalf kleinkinderen, twintig achterkleinkinderen en twee achterachterkleinkinderen, van wie de jongste in 2003 werd geboren. De laatste twintig jaar van haar leven woonde zij bij een van haar dochters.

Capovilla werd eind vorig jaar als 's werelds oudste erkend nadat haar familie gegevens van haar geboortebewijs en trouwboekje aan Guinness World Records had opgestuurd.

Emiliano Mercado Del Toro uit Puerto Rico houdt de titel van oudste man. Hij is een week geleden 115 geworden.

Robert Young, consulent gerontologie van Guinness World Records, zei dat met het verscheiden van Capovilla de Amerikaanse Elizabeth Bolden uit Memphis waarschijnlijk de oudste persoon op aarde is geworden. Zij is ook 116, maar werd elf maanden later geboren dan Capovilla. Het wachten is op een officiële bekendmaking van het hoofdkantoor in Londen.