3 doden bij ontploffing in Antalya, geen Belgische slachtoffers

Print
Bij de ontploffing van een bomauto in de Turkse badplaats Antalya zijn maandagnamiddag drie mensen om het leven gekomen en een twintigtal andere mensen gewond geraakt.
Vier Israëlische toeristen werden lichtgewond, aldus het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken in Jeruzalem. De woordvoerder van Buitenlandse Zaken in Brussel zei dat er geen Belgische slachtoffers zijn, niet bij de aanslag van maandag en ook niet bij de twee van zondagavond.
De ontploffing in Antalya vond plaats om 16.45 uur plaatselijke tijd in een van de drukste wijken van de stad. Bij de explosie sneuvelden verschillende ramen en werd schade aangericht aan een aantal auto's.
Zondagavond raakten 27 mensen gewond bij explosies in Marmaris en Istanboel. Tien van hen waren Britse toeristen. Deze aanslagen zijn maandagnamiddag op haar website opgeëist door de groepering TAK, Vrijheidsvalken van Koerdistan, die nauwe banden heeft met de verboden Koerdische partij PKK. TAK maande buitenlandse toeristen weg te blijven uit Turkije.