Vlaamse dierenartsen vrij tevreden over communicatie blauwtong

Print
De Vlaamse dierenartsenvereniging (VDV) is redelijk tevreden met de communicatie van de overheid over de blauwtongziekte. In Wallonië is de dierenartsenvereniging UPV (Union professionnelle vétérinaire) helemaal niet te spreken over de communicatie met de dierenartsen die op het terrein actief zijn. Dat hebben beide verenigingen maandag gemeld.
"De Vlaamse dierenartsenvereniging is niet ontevreden over de communicatie van de overheid, al worden wij een dag later op de hoogte gebracht van de wijzigingen dan de veehouders. Dat is soms vervelend," aldus Cathy Tourlouse van VDV. "De informatie die we krijgen is wel accuraat," zegt de dierenarts.
De Waalse vereniging is helemaal niet tevreden over de gang van zaken. "De huidige crisis van blauwtong is al veertien dagen bezig en van de kant van de overheid hebben we nog geen specifieke informatie ontvangen," aldus de organisatie UPV.
De dierenartsen die actief zijn op het terrein, stellen nochtans de eerste diagnoses, maken de eerste analyses en voeren de eerste oplossingen uit, aldus de organisatie.
UPV heeft beslist om haar leden zelf te informeren over de ziekte. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft gemeld dat er geen budget beschikbaar is, aldus de vereniging.