Harde bewijzen tegen Ait Oud in zaak Stacy en Nathalie

Print
In het onderzoek naar de moorden op Stacy Lemmens en Nathalie Mahy zijn voor het eerst harde bewijzen gevonden tegen hoofdverdachte Abdallah Ait Oud. Er zijn namelijk vezels gevonden die onomstotelijk aantonen dat er de avond van de moord fysiek contact geweest is tussen Ait Oud en de slachtoffers.
Nieuwe onderzoeksresultaten tonen aan dat er zich op de kleding van Stacy en Nathalie rode vezels bevinden die afkomstig zijn van een deken van het bed van Ait Ouds vriendin. Ook zijn er vezels van de kledij van Ait Oud aangetroffen op de meisjes en werden er vezels van de kleding van de kinderen op de verdachte gevonden. Het gaat om de kleren die Stacy en Nathalie droegen op het moment van hun verdwijning.

Op de kledij van de verdachte zijn verder sporen teruggevonden van een plantensoort die werd aangetroffen op de plaats waar de meisjes zijn achtergelaten.

Zondagavond meldde RTL-TVI dat Ait Oud toegegeven heeft "twee meisjes te hebben omhelsd" op de avond van de feiten.

De Luikse onderzoeksrechter bestudeert maandag de nieuwe rapporten en dinsdag ontvangt de Luikse procureur des konings de ouders van de meisjes om hen officieel op de hoogte te brengen van de nieuwe wending.