Stefan Everts wint drie reeksen op BK Motorcross in Mol

Print
Tienvoudig wereldkampioen Stefan Everts kent nu ook geen genade meer in het Belgisch kampioenschap. Dinsdag won hij in Mol de drie reeksen met de vingers in de neus, dat ondanks dat het deelnemersveld de vergelijking met dat van een Grote Prijs kon doorstaan.
Everts startte telkens in de topvijf en kon na enkele ronden de koers naar zijn hand zetten, wat rijders als Steve Ramon of Joshua Coppins ook probeerden. Ramon werd telkens tweede. Coppins werd derde in de eerste en de derde reeks. In de tweede reeks ging de derde plaats naar de Nederlander Marc De Reuver. In de eindstand haalde Everts het voor Ramon, Coppins, De Reuver en Ken De Dijcker.
In het kampioenschap zijn nog 150 punten te verdienen en Stefan Everts staat er nog 76 achter op Steve Ramon, die de leiding overnam van zijn teammaat Kevin Strijbos. Everts gaat er wel voor en rijdt ook nog de twee resterende wedstrijden in Orp Le Grand en Pierreux. Kevin Strijbos kon wegens een ribblessure zijn leidersplaats niet verdedigen in Mol.