"Filip Daems hoopt dat zwarte periode van Lierse afloopt

LIER -

Lierse wil vanavond in Lokeren breken met een zwarte periode. De opdracht op Daknam en de bekermatch van volgende week tegen Antwerp moeten de Pallieters alsnog een degelijk jaareinde bezorgen. Filip Daems is er na twee weken afwezigheid opnieuw bij en wil mee de negatieve curve breken. "We beseffen zelf wel dat het mank loopt."

Kurt Guldentops

BR>Lierse sleept zich naar de winterstop maar wil vanavond toch een streep trekken onder de recente mindere prestaties. Dat moet nog steeds zonder

architect

Thomas Zdebel gebeuren, die donderdag alweer met een doktersbriefje kwam aandraven bij Walter Meeuws. Voor Filip Daems is de wachttijd voorbij. De afwezigheid van Hans Somers promoveert de Gelenaar meteen opnieuw tot titularis op de linkerflank. Daar wil hij voor offensief vuurwerk zorgen en Lierse mee uit het dal sleuren.

Gazet van Antwerpen: Hoe beleefde je de voorbije moeilijke periode vanuit de tribune?

Filip Daems:

Ik was een veertiental dagen afwezig en heb nog een deel van de malaise meegemaakt. Voor mij blijft de nederlaag in Geel het dieptepunt. Een avond waarvan ik heel veel verwachtte en die uiteindelijk eindigde in mineur. Nu nog sarren en plagen de Gelenaars me met dat verlies. Gelijk hebben ze. We hadden de nederlaag op

De Leunen

enkel aan onszelf te wijten. We ontberen frisheid, maar zelfs dan lieten we tegen de mindere goden nog te veel punten liggen. Net als vorig seizoen bleken de afspraken met de degradatiekandidaten de moeilijkste voor ons. Al blijf ik ook de afwezigheid van Thomas Zdebel naar voren schuiven. Zelfs in onze betere periode voetbalde hij op eenzame hoogte. Logisch dus dat onze Duitser onvervangbaar bleek.

Jullie kregen ook wel eens het verwijt onvoldoende aan zelfkritiek te doen?

Ach, we namen het zeker niet licht op en zitten met deze mindere gang van zaken ook verveeld. Wat kan je eraan veranderen? We hebben nu eenmaal een rustige groep en ik geloof evenmin dat hard op tafel slaan ons plots uit het dal zou helpen. De trainer grijpt heus wel tijdig in. Neen, ik geloof niet dat er hier jongens zijn die de huidige situatie foutief inschatten.

Ook de jongeren, die vorig seizoen nog zo bewierookt werden, kregen het plots zwaar te verduren.

Klopt. En een beetje terecht natuurlijk. We kregen allemaal met een serieuze terugval te kampen. Logisch ook. De jonge garde besefte dat het tweede seizoen heel moeilijk zou worden. Aanvankelijk liep alles op wieltjes, maar plots merk je dan toch dat het niet vanzelf gaat. Het zet me nochtans niet aan het twijfelen. De mindere prestaties in het kampioenschap en de uitschakeling met de Belgische beloften bezorgden ons wel een mokerslag, maar als straks de frisheid terugkeert, staan we klaar voor een sterke tweede ronde. Zeker weten.

Voor de winterslaap begint, wachten jullie nog twee belangrijke afspraken. Eerst op Daknam, maar vooral het bekervoetbal in Antwerp moet jullie na aan het hart liggen.

Wat we vorig seizoen in de bekerfinale op de Heizel meemaakten, was werkelijk schitterend. Iedereen is erop gebrand om opnieuw in Brussel te geraken, maar de match tegen Antwerp lijkt inderdaad niet op een ideaal moment te komen. Het zal op de Bosuil op karakter moeten gebeuren. We hebben gezworen nog twee keer negentig minuten alles uit de kas te halen. Dat lijkt momenteel ook de enige manier om tot een goed resultaat te komen.

Aangeboden door onze partners