De Vuyst acht Beveren in staat thuiszegereeks van GBA te stoppen

BEVEREN-

Beveren maakt volop werk van de wederopstanding. Na zeges in Sint-Truiden en thuis tegen Lokeren won de ploeg van trainer Emilio Ferrera woensdag ook de uitgestelde wedstrijd van de vijfde speeldag tegen Westerlo. Drie overwinningen op rij, een stunt. "Waarom zouden we nu ook bij Germinal Beerschot niet voor een verrassing kunnen zorgen?", vraagt Kenny De Vuyst zich af.

Danny de Trazegnies

BR>Man van de match woensdag was ongetwijfeld de Macedoniër Arben Nuhiji, die in een dolle twintig minuten voor de vier plaatselijke treffers zorgde. Zo deed hij veel beter dan de spits van tegenstander Westerlo, Toni Brogno, nochtans met Ole-Martin Aarst lijstaanvoerder in de topschuttersstand. Brogno kwam nauwelijks in het stuk voor, en dat was vooral het werk van Kenny De Vuyst, de sobere maar efficiënte centrale verdediger van Beveren.

"Het gaat schitterend", stelt de in Sint-Niklaas wonende Waaslander, die vorig seizoen nog bij Oostende aan de slag was. "Sinds de komst van Ferrera is het veel plezanter voetballen. Hij geeft ons vertrouwen en dat hadden wij nodig om tot goede prestaties te komen."

Opvallend is dat de offensieve aanpak van de nieuwe trainer ook een gunstig effect lijkt te hebben op de defensie, die tegenwoordig veel minder doelpunten

slikt

. De ongelukkige thuiswedstrijd tegen Club Brugge - de enige nederlaag sinds Ferrera aan het bewind is - buiten beschouwing gelaten, kreeg Beveren in vijf wedstrijden slechts twee doelpunten tegen. "Ook de verdedigers voelen zich uitstekend in het 3-4-3 concept van de trainer. Wij verdedigen nu in zone en dat biedt veel meer mogelijkheden. Het positiespel is heel belangrijk. Wat dat betreft is de verstandhouding met Martin Van Ophuizen en Jimmy Smet uitstekend. Spelers zijn frisser in de duels, we vinden makkelijker een vrije man om voor de opbouw of een snelle tegenaanval te zorgen. Het tactisch concept werpt vrucht af."

"Bovendien zijn het niet altijd dezelfde spelers die het verschil maken. In Sint-Truiden was het Remco Torken, vorige week onze flankaanvallers Werry Sels en Stijn Vlaminck en tegen Westerlo Arben Nuhiji, die wegens de afwezigheid van Torken als centrumspits werd uitgespeeld."

Vorig seizoen kon Kenny De Vuyst de strijd om het behoud met Oostende niet tot een goed einde brengen. Hij is ervan overtuigd dat hij, nu met Beveren, geen tweede keer op rij zal degraderen.

"Een drietal weken geleden zaten we nog in slechte papieren, nu zijn we al van de degradatieplaatsen weg en daar willen we tot het einde van het seizoen ook wegblijven."

De 21-jarige verdediger maakt zich sterk dat Beveren ook bij Germinal Beerschot iets kan oogsten. "Wij zitten in de

winnning mood

en hebben momenteel ook dat tikkeltje geluk dat nodig is om te winnen. Waarom zouden we tegen Germinal Beerschot niet voor een nieuwe verrassing kunnen zorgen? Het is wel een ploeg met veel goede, ervaren spelers, die vooral voor eigen publiek met aanvallend voetbal sterk voor de dag komt. De resultaten spreken voor zich: Germinal Beerschot heeft thuis het maximum: 21 punten uit zeven wedstrijden. Maar zoals wij nu bezig zijn, moeten we toch in staat zijn een punt te plaatsen achter die reeks en die van ons verder te zetten. Na de successen van de jongste weken zien we de ontmoeting op het Kiel alleszins ontspannen en vol vertrouwen tegemoet."