Maasmechelaar na dolle achtervolging in Geleen gevat

Print
De politie Limburg-Zuid in Nederland heeft dinsdagavond in Geleen na een dolle achtervolging een 26-jarige man uit Maasmechelen gearresteerd. De achtervolging begon in Hasselt, waar hijn met zijn voertuig op een motoragent inreed. De bestuurder zit momenteel in Nederland in de cel op verdenking van poging doodslag, maar wordt waarschijnlijk uitgeleverd, zo maakte de Nederlandse politie woensdag bekend.
Dinsdag rond 22.15 uur beging de bestuurder in Hasselt een verkeersovertreding. Toen de Hasseltse politie hem daarvoor wilde controleren, stoof hij weg. De bestuurder reed in op een motoragent, die op tijd kon wegspringen om niet overreden te worden. De man zette zijn vluchtweg verder op de A2 naar Nederland. Via de A79 kwam hij in Duitsland terecht. Op zeker ogenblik heeft hij zich gekeerd en reed via de A76 weer naar Nederland. Intussen was ook de Nederlandse politie ingelicht over de achtervolging vanuit België.
Een Nederlandse en Duitse politiepatrouille konden de Maasmechelaar op de Rijksweg Zuid in Geleen klemrijden. Omdat hij beweerde harddrugs te hebben gebruikt, werd een bloedproef afgenomen. Hij was in het bezit van 17,5 gram cocaïne en een paar gram wiet.