Lambrecht geeft 50 miljoen aan Aalst

ANTWERPEN -

De gedachte rond een fusie van drie of vier Oost-Vlaamse clubs krijgt stilaan vorm. Vooral nu Roger Lambrecht, voorzitter van Sporting Lokeren, bereid lijkt te zijn de schulden van Eendracht Aalst te delgen. Volgens enkele leden van de raad van bestuur van Aalst heeft Lambrecht 50 miljoen veil om wit-zwart van de financiële verdrinkingsdood te redden.

R.G.

BR>Meer zelfs, Lambrecht zou al een eerste schijf van 10 miljoen op tafel hebben gelegd.

Het is al langer geweten dat E. Aalst het financieel niet zo breed heeft. Zo is er onder meer een RSZ-schuld van 22,5 miljoen maar daarvoor is wel een afbetalingsplan geregeld.

Binnen het kader van een mogelijke fusie met Lokeren, E. Aalst en derdeklasser Sint-Niklaas, waar Lambrecht eveneens voorzitter is, is de verregaande samenwerking dus geen verrassing.

Ondertussen hebben de zowat 50 leden van de vzw Aalst een schrijven ontvangen van manager Patrick Orlans dat volgende week uitleg wordt verstrekt over de stand van zaken rond de NV Siesegem. Aan de Siesegemlaan - vlak naast de E40-autosnelweg - plant E. Aalst de bouw van een nieuw multifunctioneel stadion. De mogelijke aanleg van dat complex heeft op lokaal politiek vlak al voor flink wat commotie gezorgd.