Olieprijs daalt na Iraans voorstel om te onderhandelen

Print
De prijs van ruwe olie is woensdag gedaald wegens het vooruitzicht van onderhandelingen door Iran over zijn atoomprogramma. Handelaars anticiperen ook op een daling van de vraag in de VS nu het vakantieseizoen er op zijn laatste benen loopt.
In Londen kostte een vat Brent-olie voor levering in oktober 72,70 dollar. Dat is 52 dollarcent minder dan dinsdag. Op de New York Mercantile Exchange (Nymex) werd een vat "light sweet crude" voor levering in oktober 55 cent goedkoper, tot 72,54 dollar.
Iran liet dinsdag verstaan dat het bereid is om "ernstig" te onderhandelen met de internationale gemeenschap over zijn programma om uranium te verrijken. Als het land die testen niet stopzet, dreigen er internationale sancties. Iran is de op drie na grootste producent van ruwe olie ter wereld, met een productie van 4 miljoen vaten per dag, waarvan drievierde bestemd is voor export. Later vandaag publiceert het Amerikaanse Energie Agentschap zijn rapport over de olievoorraden in de VS. Verwacht wordt dat een daling van de vraag wordt aangekondigd.