Kersttijd laat televisie tingelen

Rond kersttijd worden de geluidsknoppen van de muziekinstallatie iets zachter gezet. Ook de genres worden aangepast aan de periode van het jaar. Will Tura toert met gospel, Dana Winner doet Vorst aan en Lotti is op komst. Trek ook maar je gezelligheidssokken aan voor televisie. VTM serveert zaterdag specials rond Michael Junior en Jo Vally, zondagmiddag staat

The Making of 'The Phantom of the Opera'

op het menu.

Sam Valkenborgh

BR>

Michael Junior

Wanneer u zaterdag om 18.05u afstemt op VTM voor Michael Junior, zit de kleine sopraan zelf in Canada, op tour met grote broer Helmut Lotti. En ook de Canadezen gaan blijkbaar plat voor het spektakel dat het duo op het podium tovert. Lotti's kerst-cd zit er erg dicht tegen de 50.000 verkochte exemplaren, wat zoveel als goud betekent. Wat vindt Lotti van het Oostendse kindsterretje? "Michael heeft ongelooflijk veel talent", drukt Helmut ons via zijn gsm - op weg naar Montreal - op het hart. "En hij is gericht bezig. Op het podium of ergens anders, hij doet niet anders dan zingen. Wel letten we erop dat hij alleen in het eerste deel van de show optreedt, en dat hij meteen na afloop het bed inkruipt."

Jo Vally

Zaterdag om 21.40u neemt Jo Vally het muzikale roer over. Een kleine twee maanden geleden doken nog 8.000 mensen op om 20 jaar Jo Vally te helpen vieren in het Sportpaleis, waar hij werd ondersteund door Il Novecento onder leiding van Robert Groslot. Nu worden de toen gemaakte beelden uitgezonden. Komen onder meer aan bod tijdens deze special:

Kind van de zon

,

Blanca

, in duet met Freddy Breck,

Het Noordzeestrand

, en

Aan alle vrouwen

in duet met Paul Anderson. Andere gasten zijn Luc Steeno en Dana Winner. Wie van dit gebeuren na afloop van de VTM-uitzending nog altijd niet genoeg heeft, kan zich bij de platenboer meteen de dubbel-cd van het evenement gaan aanschaffen.

Phantom

Zondagmiddag om 14.25 uur duikt

The Making of 'The Phantom of the Opera'

achter de schermen van de Vlaamse versie van de bekende musical. Van de audities tot de première, over de repetities en de opbouw van het decor én uiteraard ook beeldfragmenten. Verder laat de reportage sleutelfiguren aan het woord, zoals Suzanne Duwe, Hans Peter Janssens en An Lauwereins. De tekst bij deze

Making of

wordt ingelezen door Luc Milio van Radio 2 Antwerpen, die ook nauw bij de opnames werd betrokken. Ondertussen gaat het zeer goed met dit spektakel. Al meer dan 140.000 tickets gingen de deur uit. Voor de voorstellingen, die lopen tot 2 april 2000, kan nog worden gereserveerd op 0900/00.991.

Helmut Lotti presenteert: Michael Junior, zat 11/9 om 18.05u, Jo Vally in Symfonie, zat 11/9 om 21.40u, The Making of the Phantom of the Opera, zon 12/9 om 14.25u, VTM.

Aangeboden door onze partners