Ontvoerd meisje duikt weer op acht jaar na verdwijning in Oostenrijk

Print
In Oostenrijk is een meisje dat acht jaar geleden op weg naar school werd ontvoerd, woensdag opnieuw opgedoken. Het zou gaan om de vandaag 18-jarige Natascha Kampusch uit Wenen-Donaustadt.
Haar ontvoering deed in Oostenrijk heel wat stof opwaaien, aldus de politie.

Natascha verdween spoorloos op 2 maart 1998 op tienjarige leeftijd. Ze werd al die tijd gevangen gehouden in een kelder van een woning op zo'n 30 km van Wenen.
De ontvoering vond plaats ten tijde van de zaak Dutroux in ons land en deed heel wat stof opwaaien in Oostenrijk. Het meisje verdween op weg naar haar school in Wenen. Er werd onmiddellijk een zoektocht op touw gezet in het hele land. Er werden onder meer helikopters ingezet en rivieren gedregd, maar zonder resultaat.
Woensdagmiddag dook in Deutsch Wagram (oosten) plots een jonge vrouw op die volgens de eerste berichten uit een voertuig zou zijn geduwd of gesprongen. De vrouw verklaarde aan de politie dat ze Natascha Kampusch heette. Daarop werden onmiddellijk DNA-tests uitgevoerd. De ouders van Natascha werd gevraagd hun dochter te identificeren. Het is nog niet 100 procent zeker of het wel degelijk om Natascha gaat. Familieleden hebben haar wel al als dusdanig geïdentificeerd.

De politie zoekt nu naar de kidnapper. Het zou gaan om de 44-jarige Wolfgang P. die in het dorp Strasshof woont, nabij Gaenserndorf, waar Natascha al die tijd werd vastgehouden. Volgens de politie mocht de vrouw van haar ontvoerder naar de radio luisteren en soms tv kijken. Ze kon kranten lezen, maar werd afgesloten van de buitenwereld.

Volgens de speurders zag de vrouw eruit alsof ze "lange tijd geen daglicht meer gezien had". Ze had een bleke huid, maar maakte voor de rest een goede indruk.